Investera i Thailand

Investera i Thailand

Det finns en rad olika investeringar i Thailand som kan ge hög avkastning, i dag ser vi att en del regioner i Thailand växer mycket fort och värdeuppgången är internationellt sett mycket snabb.

Nedan följer några exempel på vanliga typer av investeringar i Thailand.

Investera på bostadsmarknaden
En enkel men trygg form av investering i Thailand är att investera på den Thailändska bostadsmarknaden, man ska samtidigt inte underskatta denna form av investering, som all investering är det viktigt att göra en bra research så att man verkligen köper till marknadsmässiga priser, man bör även fundera på vilken potential området har att utvecklas de kommande åren, och vid eventuell försäljning vilka är mina kunder och eventuella köpare av mina bostäder.
En annan styrka med att investera i fastigheter är att man ofta kan hyra ut fastigheten de tider man själv inte är där och på så sätt generera en passiv inkomst, vilket kan göra en bra investering till en mycket bra investering.

Investera i Mark
Investering i Mark och Tomter kan vara mycket bra affärer men kräver samtidigt en hel del av den som investerar, Man kan göra bra markaffärer både på lång och kort sikt, Långsiktiga affärer är betydligt lättare eftersom många regioner i Thailand har ständigt ökande markpris vilket gör det svårt att misslyckas på en fem eller tio års plan förutsatt att man har gjort sin hemläxa och köpt till marknadspris.
Kortsiktiga affärer är svårare men kan vara väldigt lukrativa för den med känsla för bra markaffärer.

Ett bra sätt att göra markaffärer med kortare perspektiv och hög avkastning är att köpa större markbitar och sedan stycka upp marken till mindre tomter passande till privata bostäder, mindre tomter har hög efterfrågan både bland Thai och västerlänningar som vill bygga sej ett hus.

Investera i Verksamhet

Thailand är ett exportland med gynnsamma skatteregler för att exportera produkter till andra länder, dessutom har Thailand låg kostnad för arbetskraft vilket gör det ekonomiskt att producera i Thailand.

Investeringar i verksamheter och bolag kan se väldigt olika ut beroende på inriktning och storleken på verksamheten och investeringskostnaden ligger från några hundra tusen Bath för en mindre restaurang till mångmiljonbelopp för större verksamheter som hotell eller industri verksamheter.

Att investera i en verksamhet i Thailand kräver extremt högt engagemang och kunskap, att bara investera med kapital och hoppas på en bra avkastning är näst intill omöjligt men för den som lyckas är Thailand ett mycket bra land både att investera och driva verksamhet i.

Vanliga Misstag

Ett vanligt Misstag som både investerare och affärsmän gör i Thailand är att underskatta kulturskillnaden, Tid respekteras tex inte på samma sätt i Thailand som i Europa eller USA vilket kan leda till förseningar som resulterar i stora förluster av kapital.
Vid många typer av investeringar är det helt oundvikligt att investeraren är aktiv och ser till att allt fungerar på plats, var alltid försiktig och om du själv inte har koll ta med dig någon som innehar expertis på det specifika området.

Vad man bör undvika

Man bör absolut undvika att investera i komplexa brancher där man inte har någon tidigare erfarenhet detta gäller i och för sej generellt i alla länder men särskilt i Thailand där det kan vara svårare att hitta pålitlig expertis inom ämnet.
I Thailand kan man inte alltid lita på att en ansvarig verkligen tar ansvar för att verksamheten du investerat i verkligen fungerar.

House and apartments in Thailand-Sunshinehouse

 

Sunshine House Co., Ltd. is a company under Western Management and has been operating in Thailand since 2008. Real estate is one of our main business areas with property, development, house, condos, land and rental in the Rayong, Ban Phe and Mae Phim areas.
Sunshinehouse.Co,Ltd 69/7 Moo 2. Tambon. Chakpong. Maeng Rayong 21190 Thailand.

Phone: +66 (0) 944 879 913 E-mail: info@sunshinehouse-thailand.com

Ban Phe - Mae Phim