Företag I Thailand

Att starta verksamhet i Thailand

Att starta en verksamhet i Thailand är för många en dröm, det finns många västerlänningar som har startat bolag och lyckats bra med sina verksamheter i Thailand men även de som misslyckats och fått åka hem med stora förluster.

Hitta din ide till en bra verksamhet
Att ha en bra ide för verksamhet är allra högst väsentligt för ett lyckat koncept, Precis som i andra länder gäller det att göra sin hemläxa från början och med de medel som finns tillgängliga kolla upp efterfrågan på de tjänster eller produkter du vill leverera.
Här är möjligheterna många, och Thailand är ett mycket bra land att bygga sin verksamhet i.

Starta ett Företag I Thailand
Det är ganska lätt och billigt och för det mesta helt nödvändigt att starta ett bolag för din verksamhet, man kan starta företag själv men det är absolut lättare och smidigare att göra detta via en advokat och med västerländska mått kostar det inte så mycket, har man höga krav på advokaten så ligger kostnaden för att starta ett bolag runt 25,000 THB

Vanliga Missar
Det allra vanligaste misstaget är att man inriktar sej på en enkel verksamhet bara för att kunna tjäna tillräckligt för överlevnad. Fokus ligger helt enkelt inte på verksamheten utan på livet i Thailand.
Dessa typer av verksamheter brukar dessvärre inte dra in tillräckligt med pengar för att finansiera ett uppehälle i Thailand och läggs vanligen ned efter några månader.

En ganska liknande vanlig situation är att man av någon anledning satsar i en helt usel affärsidé som samma person förmodligen aldrig skulle komma på tanken att investera i i sitt hemland men av någon anledning tror många att det är lättare att bedriva företag i Thailand en i andra länder och att bara för att man lyckats starta upp ett företag så tror man att det automatiskt kommer att gå bra.

Enklare typer av verksamhet

Det finns en rad olika verksamheter som kan passa västerlänningar, Många startar tex restaurang som ofta är en ganska billig typ av verksamhet att starta upp och känna på hur det är att bedriva verksamhet i Thailand, om man har lite eller ingen erfarenhet av att bedriva verksamhet i Thailand är det starkt rekommenderat att hyra lokal för restaurang i början tills man byggt upp kundunderlag och kunskap om att bedriva verksamheten.

Andra enkla och mindre verksamheter finns i turistnäringen där många väljer att jobba med uthyrning av semesterbostäder, turer och utflykter och annan turismrelaterad verksamhet.
Även dessa typer av verksamheter kan vara lågkostnad för att starta och bra för att lära sej bedriva verksamhet i Thailand. Om du själv jobbar i din verksamhet är det alltid nödvändigt att inneha workpermit, läs mer om Workpermit här

Byggnation och turistnäring
Större och mer komplexa typer av verksamheter som inriktar sej både emot västerlänningar och lokalbefolkningen är byggnation av turistbostäder, driva resort eller hotellverksamhet.
Dessa typer av verksamheter kräver ofta ett vist startkapital även om exemplen är många på välfungerande mindre verksamheter där man gjort bra markaffärer och lyckats bygga upp fungerande och vinstdrivande verksamheter med mindre startkapital.

Fabriker och tillverkning
Thailand är ett bra land att tillverka produkter och pga låga löner internationellt sett och gynnsamma Skatter så är Thailand ett bra land att för nästan all typ av produktion.
Thailändska staten har genom åren sett mycket positivt på dessa typer av verksamheter och vid större investeringar i land kan Man BOI certifiera sin verksamhet, vilket har många fördelar som skattelättnader direkt ägande av mark och fabriker och mycket annat.

Om Att driva verksamhet i Thailand
Om man inte har tidigare erfarenhet av att driva verksamhet i Thailand så ska man tänka på att man kan behöva en inköpsperiod i Thailand, de första utmaningarna du möter är en helt ny främmande kultur där allt fungerar helt annorlunda en vad man är van vid.

Att Jobba med Thai som anställda kan skilja sej mycket ifrån vad man är van vid och kräver att man har tålamod. Jag tycker personligen att det bästa sättet att bemöta thailändska anställda är att vara rak tydlig och vänlig, att brusa upp och bli irriterad hjälper oftast inte utan kan få direkt motsatt effekt. 

House and apartments in Thailand-Sunshinehouse

 

Sunshine House Co., Ltd. is a company under Western Management and has been operating in Thailand since 2008. Real estate is one of our main business areas with property, development, house, condos, land and rental in the Rayong, Ban Phe and Mae Phim areas.
Sunshinehouse.Co,Ltd 69/7 Moo 2. Tambon. Chakpong. Maeng Rayong 21190 Thailand.

Phone: +66 (0) 944 879 913 E-mail: info@sunshinehouse-thailand.com

Ban Phe - Mae Phim